Αγαπημένοι μου αθλητές,

Μετά από τα τελευταία γεγονότα με την εξάπλωση του κορονοϊού πολλοί από εσάς δυστυχώς δεν μπορείτε να προπονηθείτε.

Πολλοί από εσάς ανησυχείτε για το πως θα επανέλθετε μετά το πέρας του χρόνου όταν επιστρέψετε πίσω στη προπόνηση.

Δείτε το σαν μια ευκαιρία αυτοβελτίωσης σαν μια ευκαιρία να αναθεωρήσετε τους στόχους σας, να κερδίσετε χρόνο στο κομμάτι της προσωπικής ανάπτυξης και της διαχείρισης οτιδήποτε σας επηρεάζει και σας κρατά μακριά από την καλή απόδοση και την μέγιστη επίδοση.

Πολλοί μπορείτε να προπονηθείτε μόνοι σας στο σπίτι ή εκτός σπιτιού, σε ένα πάρκο, στο πεζόδρομο, στη θάλασσα. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον προπονητή σας για να σας συμβουλεύσει τι είδους προπόνηση και πρόγραμμα να ακολουθήσετε ασφαλώς.

Προσπάθησε να μην αλλάξεις την καθημερινή σου ρουτίνα: ύπνο, ξεκούραση και διατροφή, επειδή μετά όταν θα επιστρέψεις πίσω θα έχεις ακόμα μια επιπρόσθετη δυσκολία.

Η χρήση της νοερής απεικόνισης μπορεί κάνει το “θαύμα” της! Η νοερή απεικόνιση χρησιμοποείται και σε περιόδους όπου ο αθλητής δεν μπορεί να προπονηθεί! Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να εκτελεί μια άσκηση, ή να παρακολουθήσεις βίντεο σου και μετά να προσπαθήσεις να τα δείς νοερά.

Στο πιο κάτω σύνδεσμο μπορείς να διαβάσεις μερικά τιπς για το πως μπορείς να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις την νοερή απεικόνιση.

http://clearmindpro.com/noeri-apeikonisi-giati-einai-simantiki-pos-mporo-na-tin-kano-sosta/

Δέκα λεπτά την μέρα μπορεί να σας βοηθήσουν και να σας κρατήσουν σε επαφή με το άθλημα.

Παράλληλα, μπορείς να δουλέψεις με τους στόχους σου. Να θέσεις καινούριους ή να αναπροσαρμόσεις τους παλιούς εφόσον δεν τους έχεις πετύχει ή είναι δύσκολο να τους πετύχεις τώρα.

Αυτή την δύσκολη περίοδο προσπάθησε να προσέχεις τι διαβάζεις! Μείνε μακριά από τις αρνητικές ειδήσεις. Επέλεξε προσεχτικά το τι θα διαβάζεις για να μην επηρεάζεσαι αρνητικά.

Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον χρόνο σου επικοδομητικά, να διαβάσεις διάφορα βιβλία ή άρθρα γύρω από το άθλημα σου, την αθλητική ψυχολογία, την διατροφή.

Σκέψου θετικά! Η περίοδος αυτή μπορεί να λειτουργήσει θετικά και ευεργετικά!

Ξεκούραση, αυτό-βελτίωση και θετική σκέψη!

Δεν χρειάζεται πανικός!

Σκέψου υπεύθυνα, πρόσεχε τον εαυτό σου αλλά και τους γύρω σου!

#staysafe #stayhome

PS:  όσοι από εσάς θέλετε να εκμεταλλευτειτε θετικά την περίοδο αυτή, να θέσετε στόχους ή να δουλέψετε θέματα που αφορούν την αυτοβελτίωση σας, την περίοδο αυτή θα παρέχονται διαδικτυακές συνεδρίες.

Πιο κάτω μπορείς να διαβάσεις και τις συμβουλές που έδωσε ο αθλητικός ψυχολόγος της Liverpool FC στους ποδοσφαιριστές του.

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-8140699/Liverpool-issue-mental-health-advice-players-urging-focus-coronavirus-avoidance.html?fbclid=IwAR2g41TUk0ywlFWESt05FG7y8y8xNMldlWXv3xaCBs0vM8UbFA–iYxoutU

Θάλεια Παναγή

Λάβε10 μυστικά

 

 

 

Γινε μέλος της παρέας του Clearmindpro για να μαθαίνεις  κάθε μήνα τα τελευταία νέα που αφορούν το τομέα της Αθλητικής Ψυχολογίας.

You have Successfully Subscribed!