Βιογραφικό

Thalia Panayi, Sport PsychologistΟνομάζομαι Θάλεια Παναγή και γεννήθηκα το 1989 στη Λευκωσία όπου και μεγάλωσα. Η σχέση μου για τον αθλητισμό, ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία και συνεχίζεται ακόμη μέχρι σήμερα.

Στην ηλικία των 10 ξεκίνησα την ενασχόλιση μου με τον στίβο, και πιο συγκεκριμένα με το δρόμο μεγάλων αποστάσεων, όπου είχα διακρίσεις σε Παγκύπριο και Πανελλήνιο Επίπεδο.

Πάντα πριν απο τη συμμετοχή στους αγώνες, δυσκολευόμουν πάντα στο να διαχειριστώ τα συναισθήματα μου- κυρίως το άγχος το οποίο έβλεπα ότι επηρέαζε κατά πολύ την τελική μου απόδοση. Το γεγονός αυτό, είχε άμεσο αντίκτυπο στην αυτοπεποίθηση μου, και με έκανε να καταλάβω πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η ψυχολογία στην απόδοση του αθλητή.

‘Ετσι, μετά το τέλος της Γ’ Λυκείου κατάφερα να υλοποιήσω το στόχο μου, αφού εξασφάλισα θέση στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου αποφοίτησα το 2011. Έπειτα ξεκίνησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Αθλητική Ψυχολογία, όπου απέκτησα τον πρώτο μεταπτυχιακό μου τίτλο (MSc) από το Liverpool John Moores University (2011-2012). Εκεί κατάλαβα πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η γνώση Συμβουλευτικής ψυχολογίας στις συνεδρίες με τους αθλητές αλλά και τους προπονητές, γι’ αυτό αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου στην Κλινική- Συμβουλευτική Ψυχολογία, όπου και απέκτησα τον δεύτερο μεταπτυχιακό μου τίτλο (MA) από το La Salle University, USA (2012-2014).

Κατά την διάρκεια της Κλινικής μου εποπτευόμενης άσκησης είχα την ευκαιρία να εργαστώ στο English International School of Prague αλλά και στο University of New York in Prague παρέχοντας υπηρεσίες ως Συμβουλευτική αλλά και Αθλητική Ψυχολόγος. Είχα επίσης την ευκαιρία να παρέχω υπηρεσίες και στην Ελληνική Κοινότητα Πράγας.

Παράλληλα, έχω παρακολουθήσει και μαθήματα στην Γνωστική-Συμπεριφορική Θεραπεία από το University of West Scotlant την οποία χρησιμοποιώ και βρίσκω πολύ αποτελεσματική στον τομέα της Αθλητικής Ψυχολογίας.

Μετά το τέλος των σπουδών μου, το 2014 επέστρεψα στην Κύπρο όπου ξεκίνησα να δουλεύω στον τομέα της Αθλητικής Ψυχολογίας (με την απαιτούμενη καθοδήγηση και συνεργασία από τον μέντορα μου στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι το Μάιο του 2023, δούλευα ως Επιστημονική Συνεργάτιδα στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι το καλοκαίρι του 2018 συνεργαζόμουν με το Αθλητικό Σχολείο American Academy, στη Λεμεσό.

Ενδεικτικά, κάποιες από τις συνεργασίες που είχα είναι η συνεργασία με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Coerver Cyprus, ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 συνεργάστηκα με τις ακαδημίες της Ανόρθωσης Basketball, καθώς επίσης και με το Lefkosia Badminton Club από τον Μάιο του 2016. Αξιοσημείωτη ήταν και η Συνεργασία που είχα με την Καρμιώτισσα FC από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 αλλά και με την ομάδα της Apollon Ladies τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2016 για την προετοιμασία τους ενόψη των αγώνων του Champions League.

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 ξεκίνησα να συνεργάζομαι με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου του ΑΠΟΕΛ  και της Ομόνοιας, ενώ από τον Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Απρίλιο του 2018 συνεργάστηκα και με την πρώτη ομάδα της Ομόνοιας.
Το Σεπτέβριο του 2019 ξεκίνησα την συνεργασία μου και με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου της ΑΕΚ καθώς και με τον Ναυτικό Όμιλο Λευκωσίας.

Πρωταρχικός μου στόχος μου είναι να συμβάλω με κάθε δυνατό τρόπο στη βελτιστοποίηση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων που συνεργάζομαι, δίνοντας τους τα απαραίτητα εφόδια, τα οποία θα τους βοηθήσουν να υλοποιήσουν τους στόχους τους.

Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τον αθλητισμό αφού συνεχίζω να τρέχω δρόμους μεγάλων αποστάσεων (10κμ, ημιμαραθωνίο). Επίσης, μου αρέσει να ταξιδεύω, αλλά και να αρθρογραφώ για θέματα ψυχολογίας σε διάφορες στήλες και εφημερίδες.

Στο παρόν στάδιο συνεργάζομαι με διάφορες επαγγελματικές ομάδες, ακαδημίες, προπονητές, αθλητές και διαιτητές τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, με κύριο στόχο και γνώμονα τη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης.
Σήμερα Συνεργάζομαι κυρίως με την Ομοσπονδία Κολύμβησης, Τοξοβολίας και Δυναμικού Τριάθλου. Διατηρώ επίσης συνεργασία με τις ακαδημίες Ποδοσφαίρου της ΑΕΚ και Ομόνοιας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί Ότι το Καλοκαίρι του 2021 αποτέλεσα και εγώ μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας που ταξίδεψε στο Τόκιο, και είχα τον ρόλο του Αθλητικού Ψυχολόγου της Κυπριακής Ομάδας.

Anorthosis Basketball Club in Cyprus
Lefkosia Basketball Academy in Cyprus
Lefcosia Badminton Club in Cyprus
Coerver coaching in Cyprus
On Court Tennis Academy
Sports School in Cyprus
Panathnakos football club cyprus
Fight & Fitness Co.
Anorthosis Basketball Club in Cyprus
Lefcosia Badminton Club in Cyprus
On Court Tennis Academy
Panathnakos football club cyprus
Lefkosia Basketball Academy in Cyprus
Coerver coaching in Cyprus
Sports School in Cyprus
Fight & Fitness Co.

Λάβε10 μυστικά

 

 

 

Γινε μέλος της παρέας του Clearmindpro για να μαθαίνεις  κάθε μήνα τα τελευταία νέα που αφορούν το τομέα της Αθλητικής Ψυχολογίας.

You have Successfully Subscribed!