Υπάρχουν διάφορα προβλήματα που μπορεί να επηρεάζουν την ψυχολογία ενός αθλητή. Ξεκινώντας το πρώτο και κύριοτερο είναι το άγχος, όπου τις πλείστες φορές βλέπουμε ότι οι αθλητές δεν μπορούν να το διαχειριστούν. Αυτό βέβαια, επιφέρει και την έλλειψη αυτοπεποίθησης, συγκέντρωσης, αλλά και πολλές φορές οδηγεί και σε θυμό.

Η ψυχολογία πολλών αθλητών επηρεάζεται και από τους τραυματισμούς που μπορεί να έχουν ή από την υπερπροπόνηση, αλλά και από άλλους εξωγενής παράγοντες, όπως και από την έλλειψη σωστής επικοινωνίας με τον προπονητή ή από τις κακές σχέσεις που έχουν οι αθλητές μέσα στην ομάδα, αν μιλάμε για ομαδικό άθλημα, ή ακόμη και από πίεση που εξασκούν οι γονείς ή οι οπαδοί  και λοιποί παράγοντες στον αθλητή ή στην ομάδα.

Ο Αθλητικός Ψυχολόγος θα εξετάσει και θα αξιολογήσει τι ακριβώς επηρεάζει τον αθλητή ή την ομάδα και μετά θα προχωρήσει στο στάδιο της παρέμβασης, δηλαδή θα έρθει να βοηθήσει με διάφορους τρόπους και τεχνικές τον αθλητή ή την ομάδα να λύσουν ή να μειώσουν το πρόβλημα.

 

Θάλεια Παναγή,
Σύμβουλος Αθλητικής Ψυχολογίας
Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος
www.clearmindpro.com

 

Διαβάστε πιο κάτω τις υπηρεσίες που προσφέρει ένας αθλητικός Ψυχολόγος: https://clearmindpro.com/sport-psychology-for-athletes-in-cyprus/

Λάβε10 μυστικά

 

 

 

Γινε μέλος της παρέας του Clearmindpro για να μαθαίνεις  κάθε μήνα τα τελευταία νέα που αφορούν το τομέα της Αθλητικής Ψυχολογίας.

You have Successfully Subscribed!