Πολλές φορές ή ακόμη σχεδόν και καθημερινά ακούμε ότι ένας αθλητής ή μια ομάδα, ενώ στη προπόνηση τα πάει εξαιρετικά και η απόδοση είναι υψηλή, στον αγώνα δεν τα παει καλά και δεν αποδίδει όσο καλα θα μπορούσε να αποδώσει με βάση Τις ικανότητες του/Της. Το φαινόμενο αυτό είναι συχνό και πολλοί παράγοντες μπορεί να το επηρεάσουν: πχ. ο κόσμος, η πίεση για ένα καλο αποτέλεσμα, η σημαντικότητα του αγώνα, η έλλειψη συγκέντρωσης και αυτοπεποίθησης, το στρες.

Ο αθλητικός ψυχολόγος αφού αξιολογήσει τον αθλητή ή την ομάδα με διάφορους τρόπους και εργαλεία, θα μπορέσει να καταλάβει τι είναι αυτό που επηρεάζει ,και να παρέμβει έτσι ώστε να βοηθήσει να ξεπεράστει αυτό το “εμπόδιο”.

Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι η διαδικασία αλλαγής και η εκπαίδευση των αθλητών στον να μάθουν κάποιες καινούριες τεχνικές, χρειάζονται χρόνο και υπομονή. Οπόταν να θυμάσται ότι η αλλαγή δεν επέρχεται από την μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται δέσμευση από τον αθλητή ή τους αθλητές, υπομονή και στο τέλος επιθυμητό το αποτέλεσμα θα έρθει και η αλλαγή θα φανεί.

 

Για το ClearMindPro,
Θάλεια Παναγή

Λάβε10 μυστικά

 

 

 

Γινε μέλος της παρέας του Clearmindpro για να μαθαίνεις  κάθε μήνα τα τελευταία νέα που αφορούν το τομέα της Αθλητικής Ψυχολογίας.

You have Successfully Subscribed!