Μας ζητήθηκε από το TV ONE, η άποψη μας για τα συνεχόμενα παιχνίδια αλλά και την εναλλαγή των παιχνιδιών μεταξύ Κύπρου και Ευρώπης. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε την απάντηση μας αλλά και το σχετικό link:

Για το φετινό ψυχοσωματικό «στράγγισμα-ξεζούμισμα» ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα μας είπε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα άποψη της η Αθλητική και Συμβουλευτική Ψυχολόγος Θάλεια Παναγή.

Είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα αλλά και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές αυτή η συνεχόμενη εναλλαγή.

Διαφορετικό επίπεδο, άλλοι πιο γρήγοροι ρυθμοί, διαφορετικά τα κίνητρα στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, σε σχέση με το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Μιλώντας για κίνητρα θεωρώ ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που ίσως να επηρεάζουν την απόδοση των αθλητών. Φήμη, δόξα, γόητρο, χρήματα, αναγνώριση, είναι κάποιοι από τους λόγους που ωθούν ένα ποδοσφαιριστή να αποδώσει καλύτερα σε παιχνίδια της Ευρώπης, χωρίς να σημαίνει ότι το ένα αποκλείει το άλλο.
Δεν σημαίνει δηλαδή, ότι τα παιχνίδια στη Κύπρο είναι αμελητέα και άνευ σημασίας. Είναι όμως και η κούραση σωματική και ψυχολογική, από τα συνεχόμενα παιχνίδια, τα συνεχόμενα ταξίδια, μακριά από την οικογένεια και άλλα σημαντικά άτομα, τα οποία να δικαιολογούν σε κάποιο βαθμό τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση.
Στην περίπτωση αυτή εναπόκειται στον προπονητή να θέσει ξεκάθαρους και συγκεκριμένους στόχους σε κάθε παιχνίδι οι οποίοι θα παρακινούν τους αθλητές να μπουν στον αγώνα να παίξουν με όρεξη και πάθος.
Στις περιπτώσεις του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα, που βρίσκονται στην φάση αυτή, έχουμε δύο πολύ καλούς και έμπειρους προπονητές, οι οποίοι έχουν στη διάθεση τους πολύ μεγάλα και ποιοτικά ροστερ, έτσι στο χέρι τους είναι να δώσουν τις σωστές ευκαιρίες στα σωστά άτομα την κάθε φορά για να αποφύγουν όσο καλύτερα γίνεται τις απώλειες και τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση.

Θάλεια Παναγή 

Αθλητική και Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Επιστημονική Συνεργάτιδα στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Λάβε10 μυστικά

 

 

 

Γινε μέλος της παρέας του Clearmindpro για να μαθαίνεις  κάθε μήνα τα τελευταία νέα που αφορούν το τομέα της Αθλητικής Ψυχολογίας.

You have Successfully Subscribed!