Πολλοί γονείς, αθλητές και προπονητές διερωτούνται πόσες φορές και πόσο συχνά πρέπει να επισκεφθώ ένα αθλητικό ψυχολόγο για να έχω αποτέλεσμα;

Η δουλειά με τον αθλητικό ψυχολόγο δεν είναι η ίδια όπως με την θεραπεία σε ένα άλλο ψυχολόγο. Γιατί;
Ένας αθλητικός ψυχολόγος δεν καλείται να λύσει μόνο κάποιο θέμα που απασχολεί ένα αθλητή και μετά να τελειώσει η θεραπευτική σχέση. Μπορεί να γίνει και αυτό, αλλά τις πλείστες φορές όταν ο στόχος είναι η μεγιστοποίηση και η σταθεροποιήση της απόδοσης η σχέση είναι πιο μακροχρόνια.  Στην περίπτωση αυτή, ένας αθλητής μπορεί να ζητήσει από τον αθλητικό ψυχολόγο να τον παρακολουθήσει και στην προπόνηση ή στον αγώνα ώστε να πάρει περισσότερες πληροφορίες και να έχει μια πιο σφαιρική εικόνα για καλύτερα αποτελέσματα.

Ανάλογα με το θέμα που απασχολεί τον κάθε αθλητή θα τεθούν κάτω οι στόχοι και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ανταποκρίνεται διαφορετικά, οπόταν δεν μπορεί κάποιος να απαντήσει με σιγουριά πόσες φορές θα πρέπει να επισκεφθώ τον αθλητικό ψυχολόγο για να παρατηρήσω ή να έχω αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να μπορέσει κάποιος να διαχειριστεί οτιδήποτε τον απασχολεί χρειάζεται χρόνο, έτσι ο αθλητικός ψυχολόγος δεν χρειάζεται να βλέπει τον αθλητή κάθε βδομάδα. Ανάλογα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις θα τεθεί κάτω το χρονοδιάγραμμα και με την κατάλληλη δουλειά και μεθοδικότητα θα δουλέψουν μαζί για να έρθει το αποτέλεσμα και να επιτευχθουν οι στόχοι!

Ο δρόμος προς την επιτυχία συχνά είναι δύσκολος..Χρειάζεται πάντα υπομονή, επιμονή, μεθοδικότητα και πλάνο!  Γιατί, κανένας αθλητής δεν έφτασε στην επιτυχία από την μια μέρα στην άλλη; ή τουλάχιστον αυτοί που έφτασαν στην επιτυχία και την διατήρησαν δούλεψαν πολύ σκληρά και τους πήρε πάρα πολλή χρόνο!

Και να θυμάστε:
“Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do”.  Pele

 

Θάλεια Παναγή

Λάβε10 μυστικά

 

 

 

Γινε μέλος της παρέας του Clearmindpro για να μαθαίνεις  κάθε μήνα τα τελευταία νέα που αφορούν το τομέα της Αθλητικής Ψυχολογίας.

You have Successfully Subscribed!