Στην εκπομπή Super Monday συζητήσαμε για την διαιτησία! Είναι σημαντικό να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε ότι και οι διαιτητές είναι ανθρώποι και έχουν και αυτοί σκέψεις και συναισθήματα που χρειάζεται να επεξεργαστούν.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο συνεργάτης της εκπομπής, ο πρώην διεθνής διαιτητής Ηρακλής Τσίκινης.

Θάλεια Παναγή

“Είναι ένα διαχρονικό θέμα αυτό με τους διαιτητές. Αν δεν γνωρίζει ένας διαιτητής πως να διαχειριστεί ένα λάθος, μπορεί μετά να κάνει και άλλο και άλλο… Πρέπει να γνωρίζουν πως να διαχειρίζονται τα λάθη”.

“Ασχολήθηκα και ερευνητικά με το συγκεκριμένο θέμα. Κάθε βδομάδα είναι στο επίκεντρο οι διαιτητές”.

“Ένας διαιτητής μπορεί να κάνει κατά μέσο όρο 138 λάθη σε ένα αγώνα όπως δείχνουν έρευνες. Είναι σημαντικό να απευθυνθούν σε ειδικούς για να μάθουν να διαχειρίζονται την ψυχολογία τους. Στο εξωτερικό είναι μέρος της προετοιμασίας τους”.

“Τα λάθη είναι ανθρώπινα, οι διαιτητές πρέπει να μπορούν να κάνουν restart μετά από ένα λάθος”.

“Είναι σημαντικό να έχουν προσωπικότητα, να μπορούν να επιβάλλουν ότι είναι οι άρχοντες του γηπέδου. Πρέπει να το επιβάλλουν και με το body language τους”.

“Οι διαιτητές είναι άνθρωποι. σίγουρα θα κάνουν λάθη”.

“Χρειάζονται στήριξη και οι διαιτητές, όπως ένας αθλητής”.

Για μένα είναι λάθος που έρχονται ξένοι διαιτητές. Είναι πιο σημαντικό να επενδύσουμε στην επιμόρφωση των δικών μας διαιτητών και στην ψυχολογία τους”.

“Δεν έχω κάτι με τους ξένους διαιτητές αλλά οι Κύπριοι διαπρέπουν στο εξωτερικό, πρέπει να τους στηρίξουμε και εμείς”.

 

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την συνέντευξη πιο κάτω: https://www.kerkida.net/eidiseis/alles-stiles/refinio/aek/syzitisi-gia-tin-diaitisia-oi-diaitites-einai-anthropoilathos-poy-erhontai-xenoi?fbclid=IwAR19pvqEyELngKRibUF4DYbLuWfpA1o4UX96Tm7l7azYbV8LLfAs8f6abWU

Λάβε10 μυστικά

 

 

 

Γινε μέλος της παρέας του Clearmindpro για να μαθαίνεις  κάθε μήνα τα τελευταία νέα που αφορούν το τομέα της Αθλητικής Ψυχολογίας.

You have Successfully Subscribed!