Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, ο ρόλος των γονέων στον αγωνιστικό αθλητισμό αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες για την εξέλιξη των νεαρών αθλητών.
Παρατηρούμε όμως συχνά, το φαινόμενο όπου οι γονείς των νεαρών αθλητών καταφεύγουν στην κριτική τόσο πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος του κάθε αγώνα.
Κριτική που αφορά την απόδοση του αθλητή, του προπονητή ή ακόμα και του διαιτητή.

Πολλοί προπονητές και αθλητές ισχυρίζονται ότι οι γονείς αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα στην εξέλιξη τους αφού με την συμπεριφορά τους επηρεάζουν κατά πολύ την απόδοση τους.Παρατηρούμε γονείς που μπορεί να στέκονται έξω από το γήπεδο, ή να είναι πάνω στη κερκίδα και να “ουρλιάζουν”, ή ακόμα και να παριστάνουν τον προπονητή. Να έχουν παράπονο γιατί το παιδί τους σήμερα έπαιξε ή δεν έπαιξε βασικό, να κρίνουν το προπονητή, τους άλλους αθλητές κοκ.

Παράλληλα, ακούμε μαρτυρίες παιδιών που μας εξομολογούν ότι δεν απολαμβάνουν τον αγώνα λόγω της συμπεριφοράς των γονιών τους αλλά και του φόβου που τρέφουν ως προς τις συνέπειες..

 

 

Διαβάστε επίσης:

“Μαμά- μπαμπά σταματείστε να παριστάνετε τον προπονητή- Αφήστε με να απολαύσω τον αγώνα”

 

Λάβε10 μυστικά

 

 

 

Γινε μέλος της παρέας του Clearmindpro για να μαθαίνεις  κάθε μήνα τα τελευταία νέα που αφορούν το τομέα της Αθλητικής Ψυχολογίας.

You have Successfully Subscribed!