Η νοερή απεικόνιση μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια του αθλητή για βελτίωση και μεγιστοποίηση της απόδοσης με διάφορους τρόπους. Ενισχύοντας πρώτον την αυτοπεποίθησή του αθλητή, καθώς η νοερή επανάληψη επιτυχημένων προσπαθειών αυξάνει την πίστη στον εαυτό του και στις ικανότητές του. Επίσης, βελτιώνεται η επικέντρωση της προσοχής και της συγκέντρωσης όταν πλάθει εικόνες σχετικές με τι θέλει να κάνει ο ίδιος και πως πρέπει να ενεργήσει σε συγκεκριμένες καταστάσεις, π.χ., ο αθλητής φαντάζεται τον εαυτό του σε καταστάσεις όπου συνήθως χάνει τη συγκέντρωσή του και κατόπιν φαντάζεται και πάλι τον εαυτό του να συγκεντρώνεται στην ίδια κατάσταση. 
Τέλος, η νοερή απεικόνιση μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση καταστάσεων που αγχώνουν τον αθλητή, όταν τη νοερή ανάκληση μιας προβληματικής κατάστασης του παρελθόντος ακολουθήσει η νοερή εικόνα της ίδιας κατάστασης με καταλληλότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης (ισχύει αυτό και για τεχνικά στοιχεία, π.χ., πως να διορθώνει κατέβασμα πόρτας ή άρπαγμα χεριού σε πόρτα).

Λάβε10 μυστικά

 

 

 

Γινε μέλος της παρέας του Clearmindpro για να μαθαίνεις  κάθε μήνα τα τελευταία νέα που αφορούν το τομέα της Αθλητικής Ψυχολογίας.

You have Successfully Subscribed!