Δύο μικρά κορίτσια που πρόσφατα ξεκίνησαν την ενασχόληση τους με το ποδόσφαιρο μου ζήτησαν να γράψω κάτι για την κριτική που δέχονται από τα αγόρια ως προς την ενασχόληση τους αυτή.

Η ενασχόληση των κοριτσιών με το ποδόσφαιρο πολλές φορές συνδέεται αρνητικά με το ότι το ποδόσφαιρο είναι καθαρά ένα αντρικό σπορ. Πολλές φορές οι γυναίκες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο δέχονται αρνητική κριτική κάτι που σίγουρα επηρεάζει τα κίνητρα τους, ενώ βλέπουμε πολλες κοπέλες να εγκαταλείπουν όταν δεν υπάρχει στήριξη από τον κοινωνικό περίγυρο και την οικογένεια.

Αξίζει να σημειωθεί για την ιστορία ότι ο πρώτος γυναικίος αγώνας έγινε το 1895!!

https://www.womeninfootball.co.uk/about-us/

Πως μπορώ τώρα να διαχειριστώ την κριτική και να παραμείνω συγκεντρωμένη σε αυτό που κάνω;

  1. Παραμένω συγκεντρωμένη στους στόχους μου (αν δεν έχω θέτω στόχους τότε βάζω- ζητώ την συμβουλη του προπονητή/προπονήτριας  μου). Δες εδώ πως θέτω ορθά στόχους
  2. Κάθε φορά που νιώθω ματαίωση-απογοήτευση σκέφτομαι τους λογους που με οδήγησαν στο να ξεκινήσω το ποδόσφαιρο και γιατί συμμετέχω (Τα κίνητρα μου δηλαδή)
  3. Προσπαθώ να φιλτράρω το τι ακούω. Όντως ισχύει; Ποιός το έχει πεί; Είναι κάποιος σημαντικός για εμένα;
  4. Τα αγόρια δεν θα σταματήσουν σχεδόν ποτέ να μας μειώνουν για την ενασχόληση μας με το ποδόσφαιρο και αυτό είναι μια πραγματκότητα. Εξαρτάται από εμας το πόσο πολύ αφήνουμε να μας επηρεάσουν τα λόγια τους.
  5. Κάνω κάτι επειδή εγώ το αγαπώ και μου αρέσει. Δεν θα αρέσουμε σε όλους και δεν θα είμαστε αποδεχτοί από όλους. Δεν χρεάζεται να περιπλέκεις τις σκέψεις σου και να ασχολήσαι με το τι ακούς από άτομα που ίσως ο μοναδικός τους σκοπός είναι να σου χαλάσουν το κέφι και την μέρα.

 

Να σκέφτεσαι τους στόχους σου και να κυνηγάς τα όνειρα σου. Μην ακούς κανένας και μην αφήνεις τρίτους να καθορίσουν το μέλλον σου.

Με πολλή αγάπη,

Θάλεια Παναγή
www.clearmindpro.com

 

 

 

 

 

 

 

Λάβε10 μυστικά

 

 

 

Γινε μέλος της παρέας του Clearmindpro για να μαθαίνεις  κάθε μήνα τα τελευταία νέα που αφορούν το τομέα της Αθλητικής Ψυχολογίας.

You have Successfully Subscribed!