Τυχαίνει σε όλους μας να έχουμε στο περίγυρο μας άτομα που εμείς τα χαρακτηρίζουμε ως Τοξικά για εμάς.  Σίγουρα είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.Τα άτομα αυτά συνήθως στέκονται ως εμπόδιο στην ομαλότητα της ζωής μας, αλλά και της αθλητικής μας εξέλιξης.

Τα άτομα αυτά, χαρακτηρίζονται ως άτομα που δεν έχουν όρια, άτομα που προσπαθούν να μας ελέγξουν, άτομα που προσπαθούν να μας εκμεταλλευτούν, που περιστρέφονται γύρω από το “εγώ¨τους και που είναι μίζεροι.

Είναι φυσιολογικό να μας επηρεάζουν. Εμείς όμως θα πρέπει να μάθουμε να τους διαχειριζόμαστε διότι σε αντίθετη περίπτωση θα επηρεαστούμε και ως άνθρωποι αλλά και ως αθλητές.

Πρακτικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε:

  1. Αρχικά αναγνορίζω και αποδέχομαι ότι υπάρχουν τέτοια άτομα.
  2. Θέτουμε τα όρια μας: Όπως έχω προαναφέρει τα τοξικά άτομα δεν έχουν όρια. Εμείς προσπαθούμε να θέσουμε όρια για να μην τους αφήσουμε να παρεμβένουν στην ζωή μας.
  3. Μείνετε μακριά: Εαν συναντάτε τέτοια άτομα στο γήπεδο, στη προπόνηση ή κατα την διάρκεια του αγώνα προσπαθείστε να μείνετε μακριά τους για να μην σας επηρεάσουν αρντηικά.
  4. Προσπαθώ να διαχειριστώ τις σκέψεις μου και δεν τους αφήνω να με επηρεάσουν αρνητικά σε περίπτωση που έρχονται σε επαφή μαζί μου.
  5. Προσπαθώ να είμαι και να παραμείνω συγκεντρωμένος στους στόχους μου και σταματώ να “χάνω” τον χρόνο μου με το να ασχολούμαι με το τι λένε οι άνθρωποι αυτοί για εμένα

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε τέτοια άτομα όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πρέπει να θέσουμε τους στόχους και τα όνειρα μας σε δεύτερη μοίρα και να τους κάνουμε την “χάρη” να μας επηρεάζουν!

Δράσε άμεσα και προστάτευσε τον εαυτό σου!

Θάλεια Παναγή

 

Λάβε10 μυστικά

 

 

 

Γινε μέλος της παρέας του Clearmindpro για να μαθαίνεις  κάθε μήνα τα τελευταία νέα που αφορούν το τομέα της Αθλητικής Ψυχολογίας.

You have Successfully Subscribed!