Εμμανουέλα Μηλάκη

Εμμανουέλα Μηλάκη

Εμμανουέλα Μηλάκη

Ονομάζομαι Εμμανουέλα Μηλάκη, κατάγομαι από το Ηράκλειο Κρήτης και είμαι πτυχιούχος Ψυχολόγος, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κρήτης (2013-2017). Ασχολούμαι με τον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία (από το 1999 έως και σήμερα), και κυρίως με το βόλεϊ, στο οποίο έχω αρκετές διακρίσεις. Έχω εμπειρία από πολλούς διαφορετικούς αθλητικούς συλλόγους, τόσο σε ατομικά όσο και σε ομαδικά sports. Με ενδιαφέρουν ζητήματα που αφορούν την ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας των αθλητών, τις παρεμβάσεις που βοηθούν έναν αθλητή να «βγάλει» τον καλύτερό του εαυτό, και τις πολύπλοκες αλληλεπιδράσεις που δημιουργούνται μεταξύ των μελών ενός αθλητικού σωματείου, οι οποίες επηρεάζουν την ψυχολογική κατάσταση και την επίδοση όχι μόνο των αθλητών-τριών ατομικά, αλλά και της ομάδας συνολικά.

Το 2015-2016 παράλληλα με τις σπουδές μου, συμμετείχα σε ένα Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Υποστήριξης. Επίσης, στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης στο Πανεπιστήμιο, εργάστηκα στη Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Έχω κάνει ακόμη μία σύντομη εκπαίδευση πάνω στη Ψυχοθεραπεία Gestalt και στην «Τεχνική της Άδειας Καρέκλας» (Empty Chair Technique), έχω συμμετάσχει σε εργαστήριο Συμβουλευτικής Αποτελεσματικού Γονέα, σε εργαστήριο πάνω στην Εικόνα του Σώματος και τις Διατροφικές Διαταραχές, σε σεμινάριο πάνω στις Συζυγικές Σχέσεις, σε εργαστήριο πάνω στην Αφηγηματική Ψυχοθεραπεία και σε εργαστήριο Νευροψυχολογικής Εκτίμησης των Εκτελεστικών Λειτουργιών και της Προσοχής.

Η Αθλητική Ψυχολογία είναι ένας κλάδος που με ενθουσιάζει και με κινητοποιεί επαγγελματικά, καθώς συνδυάζει το έντονο ενδιαφέρον μου για την Ψυχολογία, την επιστήμη δηλαδή που επέλεξα να σπουδάσω, και τον αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου από τα παιδικά μου χρόνια.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την κυρία Θάλεια Παναγή, που μου έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ υπό την εποπτεία της στο Clearmindpro, ούτως ώστε να εμπλουτίσω τις εμπειρίες μου σε επαγγελματικό επίπεδο πάνω στην Αθλητική Ψυχολογία.

 

“Επιτυχία είναι να προχωράς από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου”

Winston Churchill, 1874-1965 (Ηγέτης της Μεγάλης Βρετανίας, Νόμπελ Λογοτεχνίας, 1953).

Λάβε10 μυστικά

 

 

 

Γινε μέλος της παρέας του Clearmindpro για να μαθαίνεις  κάθε μήνα τα τελευταία νέα που αφορούν το τομέα της Αθλητικής Ψυχολογίας.

You have Successfully Subscribed!