Μετά από την επιτυχία που σημείωσαν πέρσυ τα πρακτικά σεμινάρια Αθλητικής Ψυχολογιας συνεχίζονται και φέτος:

Τα σεμινάρια έχουν ως στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση των προπονητών και γυμναστών γύρω από τον τομέα της Αθλητικής Ψυχολογίας – LEVEL1 & LEVEL 2.

Θα δίνονται πιστοποιητικά παρακολούθησης

 

LEVEL 1
Θα αναλυθούν:

 • Τι είναι αθλητική Ψυχολογία και γιατί πρέπει ένας προπονητής να γνωρίζει για την Αθλητική Ψυχολογία;
 • Το Άγχος των αθλητών και η στάση του προπονητή (Ορισμός του άγχους, τα συμπτώματά του, οι πιθανές αιτίες του
  άγχους, αγωνιστικό άγχος, επιπτώσεις στην απόδοση, συμβολή του προπονητή στη διαχείριση του άγχους από τους αθλητές).
 • Επικοινωνία προπονητή – αθλητών: (Καθορισμός των στοιχείων επικοινωνίας, ωφέλιμη ανατροφοδότηση, οι ανάγκες των αθλητών, η στάση του προπονητή, συνθήκες καλής επικοινωνίας, επιβράβευση και τιμωρία, Επικοινωνία προπονητή-γονέων)
 • Ομαδικότητα
 • Ορθή τοποθέτηση στόχων- πρακτική εξάσκηση για προπονητές και αθλητές
 • Συγκέντρωση και Προσοχή
 • Θυμός
 • Ψυχολογικές Τεχνικές (νοερή απεικόνιση/θετικός αυτο-διάλογος, τεχνικές χαλάρωσης- πρακτικές πτυχές τους)

Διάρκεια: 10-12 ώρες (2 ημέρες)
Χώρος: Λευκωσία στον χώρο του ClearMindPro
Περίοδος: Ιούνιος-Αύγουστος 2017 (μετά από συνεννόηση θα προκαθοριστούν συγκεκριμμένες ημερομηνίες ανάλογα με την διαθεσημότητα εμάς και του προπονητή/προπονητών)

**Τα σεμινάρια αυτά θα γίνονται είτε ατομικά είτε σε ομάδες 2-3 ατόμων από το ίδιο άθλημα, για καλύτερα αποτελέσματα.

LEVEL 2
Θα αναλυθούν:

 • Ανάλυση των πρακτικών που έχουν διδαχθεί στο Level 1
 • Παρακολούθηση σε ώρα προπόνησης
 • Ανάλυση Σύγχρονων μεθόδων αξιολόγησης των αθλητών και προπονητών, με το σύγχρονο εξοπλισμό που έχουμε στο εργαστήριο του Clearmindpro
 • Πρακτικές ασκήσης νοερής απεικόνισης
 • Η τέχνη της θετικής σκέψης: Αυτο-ομιλία
 • Χαρακτηριστικά της Ρουτίνας.

Διάρκεια: 5-7 ώρες
Χώρος: Λευκωσία στον χώρο του ClearMindPro
Περίοδος: Ιούνιος-Αύγουστος 2017 (μετά από συνεννόηση θα προκαθοριστούν συγκεκριμμένες ημερομηνίες ανάλογα με την διαθεσημότητα εμάς και του προπονητή/προπονητών)
**Τα σεμινάρια αυτά θα γίνονται είτε ατομικά είτε σε ομάδες 2-3 ατόμων από το ίδιο άθλημα, για καλύτερα αποτελέσματα.

Γιατί να συμμετέχω;
 • Πως θα σου φαινόταν η ιδέα να μπορείς να εντοπίζεις τα συμπτώματα του άγχους στον αθλητή ή τα δικά σου και να μάθεις καινούριους και αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης του;
 • Θα ήθελες να μάθεις πρακτικούς  τρόπους για το πως μπορείς να επικοινωνείς πιο αποτελεσματικά και με ακρίβεια μαζί με τους αθλητές σου;
 • Πόσο σημαντική πιστεύεις ότι είναι η σωστή τοποθέτηση στόχων τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο; Ξέρεις να θέτεις σωστούς και συγκεκριμένους στόχους για καλύτερα αποτελέσματα;
 • Ξέρεις με ποιούς τρόπους θα μπορούσες να βοηθήσεις τους αθλητές αλλά και τον εαυτό σου για μεγιστοποίηση της αυτοπεποίθησης και της συγκέντρωσης τους;
 • Θα ήθελες να μάθεις πρακτικούς τρόπους διαχείρισης του θυμού;
Τι θα κερδίσω;

Φαντάσου να μπορείς να βοηθάς τους αθλητές αλλά και τον εαυτό σου με περισσότερη αυτοπεποίθηση και επιτυχία σε θέματα γύρω από την Αθλητική Ψυχολογία όπως: διαχείριση του άγχους, θυμού, συγκέντρωσης, αποτελεσματική επικοινωνία, αύξηση αυτοπεποίθησης.
Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείς να μεγιστοποιήσεις τόσο την δική σου απόδοση, όσο και των αθλητών σου. Αυτό θα έχει ως επακόλουθο τα καλύτερα αποτελέσματα στους αγώνες άρα και ανέλιξη αλλά και ανάδειξη της επαγγελματικής σου σταδιοδρομίας

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα ακολουθήσουν και διήμερα σεμινάρια Αθλητικής Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας σε Λευκωσία- Λεμεσό και Λάρνακα, σε συγκεκριμμένς ημερομηνίές- (Πληροφορίες θα ακολουθήσουν σύντομα).

Τι είπαν για τα σεμινάρια οι περσινοί μας συνεργάτες;

“Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την ποιότητα των υπηρεσιών που έλαβα, διότι χρειάστηκε να εφαρμώσω όσα εμαθα, και έχω προσέξει μεγάλη διαφορά τόσο στην δική μου απόδοση, όσο και των αθλητών μου, και επι ευκαιρίας θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Θάλεια για την συνεργασία”.
Παντελής Δήμου- Προπονητής και αθλητής Taekwondo

“Θα ήθελα να Συγχαρώ την απίστευτη μεταδοδικότητα, την θέληση αλλά και τον ενθουσιασμό που έχει για την δουλειά της κ. Παναγή. Εγώ σαν προπονήτρια έχω αποκομίσει πολλές γνώσεις και εφόδια κατά την διάρκεια των σεμιναρίων “Coaching the Coaches”.Έμαθα πως να είμαι πιο θετική αλλά και πιο ήρεμη με τους αθλητές μου. Επίσης, η διαδικασία της αξιολόγησης του προφίλ μου αλλά και η ορθή τοποθέτηση των δικών μου στόχων ήταν από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά και στοιχεία που έχω αποκομίσει από τα σεμινάρια. Κατά την άποψη μου είναι σημαντικό για κάθε προπονητή να παρακολουθήσει τα σεμινάρια αυτά, γι’ αυτό και τα συστήνω ανεπιφύλακτα”.
Έλενα Ιακώβου- Προπονήτρια LEFKOSIA BADMINTON CLUB

“Παρακολούθησα τα σεμινάρια “Coaching the Coaches” και έμεινα πολύ ευχαριστημένη από την ποιότητα των υπηρεσιών που έλαβα από την κ. Θάλεια Παναγή και το clearmindpro. Τα σεμινάρια αυτά, βοηθούν στη βελτίωση της προσέγγισης του κάθε προπονητή με τους αθλητές του και στην ανάπτυξη καλύτερης επικοινωνίας μαζί τους. Επίσης προσφέρουν αποτελεσματικές τακτικές και λύσεις που βοηθούν στην αντιμετώπιση  προβλημάτων και σε καλύτερο προγραμματισμό των προπονήσεων, που ενισχύουν την απόδοση των αθλητών”.
Νέφη Οικονομίδου, Προπονήτρια LEFKOSIA BADMINTON CLUB

“Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από την ποιότητα των πληροφοριών αλλά και των έξυπνων τεχνικών που έχω μάθει και μπορώ να χρησιμοποιήσω με αποτελεσματικότητα. Συστήνω ανεπιφύλακτα τα συγκεκριμένα σεμινάρια αλλά και τις υπηρεσίες του clearmindpro”
Λ.Σ – Προπονητής Ποδοσφαίρου

 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Λάβε10 μυστικά

 

 

 

Γινε μέλος της παρέας του Clearmindpro για να μαθαίνεις  κάθε μήνα τα τελευταία νέα που αφορούν το τομέα της Αθλητικής Ψυχολογίας.

You have Successfully Subscribed!